Αθλητισμός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ουκρανία, από τη ρωσική εισβολή με τον χώρο του αθλητισμού να πληρώνει το δικό του βαρύ τίμημα

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ουκρανία, από τη ρωσική εισβολή με τον χώρο του αθλητισμού να πληρώνει το δικό του βαρύ τίμημα.

Μετά τον θάνατο των δύο ποδοσφαιριστών, έγινε γνωστό ότι κι ένας προπονητής των ακαδημιών της Σαχτάρ Ντόνετσκ έχασε τη ζωή του.

Ο γενικός αρχηγός του ουκρανικού συλλόγου, Σεργκέι Πάλκιν, γνωστοποίησε πριν λίγη ώρα ότι ένας από τους προπονητές των ακαδημιών έχασε τη ζωή του, όταν τον χτύπησε σφαίρα, η οποία εξοστρακίστηκε.

«Ένας από τους υπαλλήλους μας σκοτώθηκε χθες. Ένας προπονητής παιδιών. Η σφαίρα από ένα όπλο τον σκότωσε. Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς, σταματήστε αυτή την τρέλα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, κάθε ένας από εσάς θα είναι ένοχος και υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράττονται», ανέφερε ο Πάλκιν.

Νεκροί και δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές

Ο 25χρονος Ντμίτρο Μαρτινένκο ήταν πρώτος σκόρερ και MVP της δεύτερης κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος του Κιέβου και σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του, στο σπίτι τους μετά από έκρηξη από ρουκέτα των ρωσικών δυνάμεων.

Ο νεαρός Ουκρανός, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα Hostomel, που εδρεύει στο Κίεβο βρήκε τραγικό θάνατο με την μητέρα του, όταν το σπίτι που διέμενε, σχεδόν ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, η 7χρονη αδερφή του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, επέζησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Κιέβου, όπου δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Προηγήθηκε ο θάνατος του 22χρονου  τερματοφύλακα της Καρπάτι Λβιβ, Βιτάλι Σαπίλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά σε σύρραξη κοντά στο Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής (25/02), όντας αρχηγός πληρώματος σε ουκρανικό άρμα μάχης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments