Διεθνή

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία: Η κουβέρτα του Πούτιν που “ξαναφούντωσε” τα σενάρια για την υγεία του

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία: Η κουβέρτα του Πούτιν που “ξαναφούντωσε” τα σενάρια για την υγεία του
Το "βαρύ" βήμα και η κουβέρτα την ώρα που καθόταν έδωσαν νέα "ώθηση" στις φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου κατά τη διάρκεια της μεγάλη παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης

Η νέα εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία, όπου παρακολούθησε την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, έδωσε νέα “τροφή” στα σενάρια περί κλονισμένης υγείας του Ρώσου προέδρου. Με “βαρύ” βήμα και με μια κουβέρτα να σκεπάζει τα πόδια του.

Αυτό που όλος ο κόσμος περίμενε αγωνιά τελικά δεν ειπώθηκε…Ο Πούτιν δεν έκανε καμία ονομαστική αναφορά στην Ουκρανία και επιτέθηκε στη Δύση, διαμηνύοντας ότι ο πόλεμος θα κερδηθεί!

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάθισε στην κεντρική θέση της ειδικής εξέδρας στην Κόκκινη Πλατεία έως ότου να πάει ο  υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού να τον ενημερώσει και να ξεκινήσει η ομιλία του.  Η διάρκειας μόλις 11 λεπτών ομιλία δεν περιείχε τίποτα από όσα είχαν “διαρρεύσει” και με την ολοκλήρωσή της, ο Ρώσος πρόεδρος επέστρεψε στη θέση του: καθισμένος με κουβέρτα στα πόδια του και σε μια δεύτερη εικόνα, φάνηκε να κρατούσε με το αριστερό του χέρι, το δεξί του, ενισχύοντας τις φήμες περί πάρκινσον.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παράλασης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπάτησε έως το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι και άφησε κόκκινα γαρύφαλλα στα μνημεία προς τιμήν των Σοβιετικών Ηρωικών Πόλεων που αντιστάθηκαν στις δυνάμεις του Χίτλερ. Σε αυτές περιλαμβάνονταν το Κίεβο και η Οδησσός –μια υπενθύμιση των τεράστιων απωλειών που υπέστησαν οι Ουκρανοί, όπως και οι Ρώσοι, στον πόλεμο.

Τι είπε ο Πούτιν στα 11 λεπτά

Στην ομιλία του πριν από τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινα Πλατεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλέστηκε τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει στην Ουκρανία, χωρίς όμως να προσφέρει έναν νέο οδικό χάρτη για τη νίκη ενώ αναγνώρισε το κόστος σε ζωές Ρώσων στρατιωτών.

Απευθυνόμενος στο πλήθος των συγκεντρωμένων στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε «εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας» και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την εισβολή του, ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

«Δημιουργούνταν μια απειλή απολύτως απαράδεκτη απευθείας στα σύνορά μας», δήλωσε, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη γειτονική χώρα για νεοναζισμό και χαρακτηρίζοντας τη ρωσική επίθεση «μοναδική σωστή απόφαση».

Ο Πούτιν τόνισε ότι χρέος της Ρωσίας ήταν να αποτρέψει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, αυτό στο οποίο πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να καταλήξει η σύγκρουση στην Ουκρανία. «Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που συνέτριψαν τον ναζισμό … και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου».

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να «απελευθερώσει» από το Κίεβο. «Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», δήλωσε. «Σήμερα πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Ρωσίας, για την πατρίδα μας».

«Πολεμάτε για την Πατρίδα, το μέλλον της, ούτως ώστε κανείς να μην ξεχνά τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτως ώστε να μην υπάρχει μέρος στον κόσμο για εκτελεστές, τιμωρούς και ναζιστές», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments