Οικονομία

Βενζίνη τιμή: Εφιαλτικά σενάρια ότι θα φτάσει τα 3 ευρώ – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Βενζίνη τιμή: Εφιαλτικά σενάρια ότι θα φτάσει τα 3 ευρώ – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Βενζίνη τιμή: Οι οποίες παρεμβάσεις θα κριθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα

Νέες παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων καθώς και επέκταση της επιδότησης έχουν τεθεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων της κυβέρνησης. Ωστόσο οι οποίες παρεμβάσεις θα κριθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη αυτή τη στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος έχει εξαντληθεί.

Βενζίνη τιμή: Ποια σενάρια εξετάζονται

Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται:

  • Επέκταση ενδεχομένως και διεύρυνση του επιδόματος καυσίμων. Η επιδότηση 0,15 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης είναι πιθανόν να συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο και ίσως αυξηθεί, ενώ για το fuel pass, την επιδότηση δηλαδή των 30-50 ευρώ που λαμβάνουν οι δικαιούχοι-φυσικά πρόσωπα, εξετάζεται η εφαρμογή του μέτρου για ένα ακόμη τρίμηνο και ενδεχομένως η αύξηση του ποσού της επιδότησης στα 40-60 ευρώ.
  • Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τα νησιά όπως μια έξτρα επιδότηση στα καύσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. για ένα τρίμηνο).

Εφιαλτικά σενάρια για 3 ευρώ το λίτρο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργο Ασμάτογλου, οι προβλέψεις για τα επόμενα 24ωρα κάνουν λόγο για αύξηση 2,5 λεπτά την ημέρα. Σύμφωνα με τις παραπάνω προβλέψεις το 2,20 ευρώ/λίτρο που είναι η μέση τιμή στην Αττική θα μετατραπεί τις επόμενες ημέρες σε 2,30 ευρώ/λίτρο, ενώ το 2,60 ευρώ/λίτρο που ισχύει στη νησιωτική χώρα, θα εκτοξευτεί στα 2,70 ευρώ/λίτρο.

Τα πρώτα πρόστιμα

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, σε πέντε πρατήρια υγρών καυσίμων, τρία στην Καλαμάτα, ένα στην Αττική κι ένα στην Πρέβεζα, διότι σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, πωλούσαν ντίζελ κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments