Διεθνή

Ελληνικά τάνκερ: Ανακοινώσεις από Βρετανία και ΗΠΑ για απελευθέρωση πλοίων και πληρώματος

Ελληνικά τάνκερ: Ανακοινώσεις από Βρετανία και ΗΠΑ για απελευθέρωση πλοίων και πληρώματος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ελληνικά τάνκερ: Συνεχείς είναι οι προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού για τη λήξη της κατάληψης των ελληνικών τάνκερ από τους "Φρουρούς της Επανάστασης"

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού για τη λήξη της κατάληψης των ελληνικών τάνκερ από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” στον Περσικό Κόλπο και βρετανικό ΥΠΕΞ τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά και με νέα της ανακοίνωση καλεί το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλήρωμα και τα δύο πλοία.

Η νέα ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζει:

«Καταδικάζουμε έντονα την κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων στις 27 Μαΐου στον Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Οι ενέργειες του Ιράν αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της ναυτιλίας και παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλήρωμα και τα δύο πλοία».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άμεσο μήνυμα στο Ιράν “Να απελευθερώσει αμέσως τα κατασχεθέντα πλοία και το πλήρωμα”

Ανακοίνωση εξέδωσε και το State Department για αυτό το θέμα, όπου τονίζει ότι “Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους. οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση”.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση των πλοίων παγκοσμίως από το Ιράν, φέρνει παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Σύσταση σε ελληνικά πλοία για τα ιρανικά νερά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε μία σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τα ιρανικά ύδατα. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος. Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments