Διεθνή

Πούτιν: Ανοιχτός σε διάλογο για τη μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής

Πούτιν: Ανοιχτός σε διάλογο για τη μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής

Πηγή Φωτογραφίας: atalayar

ΗΠΑ και Ρωσία είναι μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο με περίπου 11.000 πυρηνικές κεφαλές

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της επικοινωνίας για το θέμα των πυρηνικών όπλων. Οι δύο χώρες είναι μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο με περίπου 11.000 πυρηνικές κεφαλές.

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για τη διασφάλιση στρατηγικής σταθερότητας, τη διατήρηση των καθεστώτων μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής και τη βελτίωση της κατάστασης στον τομέα του ελέγχου των όπλων», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις του σε νομικό φόρουμ στην πατρίδα του την Αγία Πετρούπολη.

Είπε ότι οι προσπάθειες θα απαιτήσουν “επίπονη κοινή δουλειά” και θα κατευθυνθούν προς την αποτροπή επανάληψης “αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ντονμπάς”.

Ο Ρώσος ηγέτης  επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, ότι η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους Ρώσους και τους Ρωσόφωνους στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς από τις διώξεις του Κιέβου,κατηγορώντας το για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι η εισβολή της Ρωσίας ήταν μια απρόκλητη πράξη επιθετικότητας, με στόχο την κατάληψη του ουκρανικού εδάφους και την ανατροπή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments