Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από την 1η Ιανουαρίου του 2023 ημερομηνία κατά την οποία θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα

“Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα, με δυναμική ανάπτυξη και με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Επίσης, με τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ αποπλήρωσε νωρίτερα το ΔΝΤ. Σε ένα μήνα -συνέχισε- απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία, ενώ έρχεται και η πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

«Όλα αυτά δεν ήταν εύκολα και δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές. Επί 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας εισαγόμενες κρίσεις. Όλες οι δοκιμασίες έγιναν ευκαιρίες, χωρίς να χαθεί ο κυβερνητικός προσανατολισμός στον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο. Γιατί αυτούς αφορούν τα μέτρα που λαμβάνονται» είπε.

Για την κοινωνική πολιτική

“Στα ζητήματα εργασίας κομβική τομή είναι η διπλή αύξηση κατώτατου μισθού στην χώρα. Τον παραλάβαμε 650 ευρώ και είναι 713 ευρώ και αν υπολογίσουμε ταυτόχρονη μείωση φόρων το συνολικό όφελος ξεπερνά 1000 ευρώ. Ένας επιπλέον μισθός για κάθε εργαζόμενο. Αυτό δίνει σήμερα την 9η θέση στην ΕΕ πάνω και από την Πορτογαλία που προβάλλουν ως πρότυπο. Η αύξηση αυτή είναι αύξηση και στις 3ετίες και επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε. Είναι χρήσιμο ανάχωμα στις συγκυρίες. Ο πρόσθετος μισθός δεν αντισταθμίζει πλήρως τις συνέπειες κρίσης όμως σε συνδυασμό με άλλες ενέργειές μας όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, πρωτοβουλίες στήριξης διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί πρόσθετη ασπίδα για τους πιο αδύναμους. Δείχνουμε για ποιους ενδιαφερόμαστε περισσότερο. Μια ακόμα πρωτοβουλία είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τους 4 πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής

Εργασία: καλύτερες συνθήκες δουλειάς

  • Καταπολέμηση ανεργίας
  • Κοινωνική ασφάλιση
  • Προστασία πιο αδύναμων ώστε κανείς να μην μένει πίσω

Κοινωνική θα μπορούσε να ονομαστεί κάθε πολιτική μας. Προσλήψεις για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, στροφή σε ποιο ποιοτικά πανεπιστήμια, στήριξης κατάρτισης και επενδύσεις που έφεραν μετά από πολλά χρόνια πάνω από το φράγμα των 4 εκατ. εργαζόμενων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments