Διεθνή

Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν

Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νέα συνάντηση ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Πούτιν γίνεται σήμερα στο Σότσι, τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντησή τους στο Ιράν.

Νέα συνάντηση ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Πούτιν γίνεται σήμερα στο Σότσι, τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντησή τους στο Ιράν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο Ρώσος ομόλογός του θα συζητήσουν, κατά πάσα πιθανότητα, το ενδεχόμενο της έναρξης διαπραγματεύσεων για συμφωνία με αντικείμενο την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία και την ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία.

Η Τουρκία θέλει να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προκειμένου να αναβαθμίσει τη φυσιογνωμία της ως ειρηνευτικής δύναμης με ρόλο διαμεσολαβητή στην περιοχή.

Η Ρωσία, ωστόσο, είναι η σημαντικότερη προστάτιδα δύναμη του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και αυτό συνιστά ένα βασικό εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια του Τούρκου Προέδρου.

Επισημαίνεται ότι η Ρωσία και η Τουρκία εξέφρασαν την πρόθεσή τους να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε βασικούς τομείς της οικονομίας, μετά από συνάντηση στην Τουρκία μεταξύ του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ και του Τούρκου υπουργού Εμπορίου Μεχμέτ Μους.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ενεργειακή συνεργασία, ιδίως τη λειτουργία των αγωγών φυσικού αερίου TurkStream και Blue Stream και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyu.

Τονίζεται ακόμη ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την επιμελητεία των μεταφορών, τη μεταποίηση, τη γεωργία και τον τουρισμό και ότι η ρωσοτουρκική συνεργασία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ιδίως μετά τις πρόσφατες συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments