Διεθνή

ΗΠΑ: Σημαντική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Σημαντική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα [8/8] ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, συνολικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων,

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα [8/8] ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, συνολικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο συνολικά θα περιλαμβάνει πυραύλους για τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών HIMARS με τα οποία έχουν εξοπλίσει οι ΗΠΑ τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το Κίεβο θα λάβει επίσης πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας NASAMS, αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, 75.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών και περίπου 50 θωρακισμένα νοσοκομειακά οχήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ανέρχεται σε 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια επί της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, σημειώνει το Πεντάγωνο.

Παράλληλα, μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την Ουκρανία με άλλα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να βοηθήσουν την ουκρανική κυβέρνηση να καλύψει κοινωνικές δαπάνες. Η εκταμίευση θα γίνει σε τρεις δόσεις, με την πρώτη (ύψους 3 δισεκατομμυρίων) να αναμένεται αυτόν τον μήνα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει πως τα κεφάλαια που έχει κινητοποιήσει για την Ουκρανία θα ξεπεράσουν έτσι συνολικά τα 13 δισεκ. δολάρια, εκ των οποίων 6,3 δισεκατομμύρια είχαν εκταμιευθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments