Οικονομία

Εφορία πληρωμή: Οι υποχρεώσεις που πρέπει να καταβληθούν μέχρι 31 Αυγούστου

Εφορία πληρωμή: Οι υποχρεώσεις που πρέπει να καταβληθούν μέχρι 31 Αυγούστου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εφορία πληρωμή: Στο 92% βρίσκονται οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Ραντεβού με την εφορία έχουν αρκετοί φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου. Στο 92% βρίσκονται οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

«Περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσει φόρο φέτος» δήλωσε ο κ. Αμπελιώτης και εξήγησε πως αυτό «αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 52% που είναι μηδενικές οι φορολογικές δηλώσεις και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% που είναι επιστρεπτέες οι δηλώσεις».

«Κατά μέσο όρο, το ποσό της επιστροφής αντιστοιχεί στα 414 ευρώ», συμπλήρωσε ενώ σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις αυτές ανέρχονται γύρω στο 35%, με το κράτος να λαμβάνει περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ ανέφερε ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Πως μπορούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν είτε σε 8 δόσεις, είτε σε 10 άτοκες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω δόσεις, μπορεί να πληρώσει σε 12 με τόκο 5.32 %, ενώ στις 24 δόσεις ο τόκος ανέρχεται στα 6.82%.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα λάβουν μία έκπτωση 3%.

Φορολογικά έσοδα και τουρισμός γεμίζουν το “πακέτο” των μέτρων στήριξης

Παρά τις δυσκολίες που επικρατούν στις οικονομίες των χωρών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης, της διετούς πανδημίας του Covid-19 φαίνεται πως στην Ελλάδα δύο σημαντικοί παράγοντες, δίνουν ώθηση για ένα νέο πακέτο μέτρων. Τα φορολογικά έσοδα σε συνδυασμό με τον τουρισμό φαίνεται είναι αυτά που θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για τα νέα μέτρα στήριξης.

Στο τραπέζι βρίσκονται η καταβολή επιταγή ακριβείας, αυξημένο επίδομα θέρμανσης και επιδοτήσεις σε καύσιμα και ρεύμα.  Στο καλάθι των μόνιμων παρεμβάσεων είναι μεταξύ άλλων  η επέκταση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τις συντάξεις, η αύξηση στις συντάξεις σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσωπική διαφορά, τα αναδρομικά σε επικουρικές συντάξεις και δώρα που περικόπηκαν το 2012, και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments