Διεθνή

Σολτς: Ανακοίνωσε πακέτο “μαμούθ” για τη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων

Σολτς: Ανακοίνωσε πακέτο “μαμούθ” για τη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: AP/ Lisa Leutner/pixabay

Η Γερμανία θα διαθέσει 65 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίτο πακέτο στήριξης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων

Η Γερμανία θα διαθέσει 65 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίτο πακέτο στήριξης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν προτάσεις για επέκταση των φθηνών εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. ευρώ για 9.000 εταιρείες που πλήττονται ιδιαίτερα από την ενεργειακή κρίση, συμφωνήθηκαν από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς την Κυριακή.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα τρία πακέτα στήριξης μέχρι στιγμής» είπε ο κ. Σολτς σε συνέντευξη Τύπου. Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού μελλοντικών εκτιμήσεων, ενώ θα διαθέσει κονδύλια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσφορά εκπτώσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Σολτς είχε προαναγγείλει «ένα πακέτο βοήθειας το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και όσο το δυνατόν πιο στοχευμένο».

Η G7 σχεδιάζει να περιορίσει τις τιμές του ρωσικού πετρελαίου

Στις 2 Σεπτεμβρίου, οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια να ανακτήσουν το πλεονέκτημα στην ενεργειακή αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία: επιβάλλοντας ανώτατο όριο τιμής στις αγορές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, που πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Η ιδέα είναι να επιτραπεί στο ρωσικό πετρέλαιο να συνεχίσει να ρέει, διατηρώντας τον εφοδιασμό των παγκόσμιων αγορών, αλλά να μειωθούν τα έσοδα που κερδίζει το Κρεμλίνο από τις πωλήσεις πετρελαίου του, αποδυναμώνοντας έτσι την οικονομία και την πολεμική του προσπάθεια. Η Gazprom απάντησε αμέσως ανακοινώνοντας ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 προς την Ευρώπη, ο οποίος έχει ανοίξει μόνο σποραδικά και λειτουργεί πολύ κάτω από τη χωρητικότητά του, θα έκλεινε επ’ αόριστον – υποτίθεται λόγω προβλημάτων συντήρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments