Διεθνή

Goldman Sachs: Αύξηση κατά 2 τρις. ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος έως το 2023

Goldman Sachs: Αύξηση κατά 2 τρις. ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος έως το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Goldman Sachs: Στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ευρώπης είναι έτοιμοι να φτάσουν οι λογαριασμοί ενέργειας στην Ευρώπη, αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs

Στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ευρώπης είναι έτοιμοι να φτάσουν οι λογαριασμοί ενέργειας στην Ευρώπη, αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, τονίζοντας πως θα αυξηθούν κατά 2 τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2023.

«Κατά την άποψή μας, η αγορά συνεχίζει να υποτιμά το βάθος, το εύρος και τις δομικές επιπτώσεις της κρίσης», έγραψαν. «Πιστεύουμε ότι αυτά θα είναι ακόμη πιο βαθιά από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970».

Οι επενδυτές μετοχών είναι πολύ απαισιόδοξοι για την επίδραση των ρυθμιστικών προσπαθειών, είπε η Goldman. Ορισμένα από τα βήματα που εξετάζονται ,συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων ορίων τιμών και του λεγόμενου δασμολογικού ελλείμματος, θα μπορούσαν να μειώσουν την υπερχείλιση των τιμών των μετοχών εξομαλύνοντας την αύξηση των δασμών, περιορίζοντας τη βραχυπρόθεσμη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και εκτονώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμιστικό κίνδυνο. έγραψαν οι αναλυτές.

Η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας έχει προκαλέσει μια βιασύνη από τις κυβερνήσεις να αμβλύνουν τις πιέσεις κόστους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συναντηθούν την Παρασκευή για να συζητήσουν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων ορίων τιμών του φυσικού αερίου και την αναστολή της εμπορίας παραγώγων ενέργειας. Η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν την επιβολή φορολογίας στα ενεργειακά κέρδη.

Η εισαγωγή ανώτατων τιμών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να εξοικονομήσει στο μπλοκ περίπου 650 δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και να προσφέρει στους καταναλωτές και τις αγορές κάποια ανακούφιση, επιτρέποντας παράλληλα στις κυβερνήσεις να παραιτηθούν από έναν φόρο απροσδόκητων κερδών, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments