Πολιτική

Συνομιλία Βαρβιτσιώτη-Τσαβούσογλου στην κηδεία του Σίνζο Άμπε

Συνομιλία Βαρβιτσιώτη-Τσαβούσογλου στην κηδεία του Σίνζο Άμπε
Στην κηδεία του Σίνζο Άμπε βρέθηκαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στην κηδεία του Σίνζο Άμπε βρέθηκαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο αναπληρωτής υπουργός και ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ στα όρθια. «Θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους τόνους; Πρέπει να πέσουν οι τόνοι δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι», του είπε ο Έλληνας υπουργός.

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν». «Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τους Έλληνες» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την ίδια μέρα  ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ξανά λόγο για προκλήσεις από την Ελλάδα. «Παρακολουθούμε τις προκλήσεις της Αθήνας» ισχυρίστηκε ειδικότερα. Ανεβάζοντας, δε, τους τόνους είπε ότι η Ελλάδα έχει «παρασυρθεί σε βάλτο».  Σε μια δήλωση γεμάτη αιχμές προς τη Δύση σημείωσε ακόμη: «Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων προκάλεσαν τους Έλληνες πολιτικούς ήταν να υποσκάψουν το πρόγραμμά μας για το χτίσιμο μιας μεγάλης Τουρκίας».

Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή

Τον Έλληνα πρέσβη για «εξηγήσεις» κάλεσε η Άγκυρα μετά τη χθεσινή προβοκάτσια με τις φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων από δύο ελληνικά νησιά. Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα πώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τα νησιά. Σύμφωνα με τη Hurriyet, από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητήθηκε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες «προκλήσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments