Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Μόσχα – Φόβοι για αεροπορικές επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Μόσχα – Φόβοι για αεροπορικές επιθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Οι πολίτες της ουκρανικής πρωτεύουσας καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Σε μια νέα φάση περνά ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να κλιμακώνει τις αεροπορικές επιθέσεις και τις σειρήνες να ηχούν ξανά στο Κίεβο. Οι πολίτες της ουκρανικής πρωτεύουσας καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω της έκρυθμης κατάστασης. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το κτίριο, όπου στεγάζεται το Γερμανικό προξενείο στο Κίεβο επλήγη από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στη διάρκεια των επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Το κτίριο του γερμανικού προξενείου στο Κίεβο δεν χρησιμοποιείτο από την έναρξη του πολέμου, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Πετύχαμε μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές – Ο στόχος επετεύχθη» λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Λεπτομέρειες για τα χτυπήματα στα ουκρανικά εδάφη έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μαζικά πλήγματα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας κατά της Ουκρανίας. «Σήμερα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επέφεραν μαζικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε αντικείμενα στρατιωτικής διοίκησης και ελέγχου, επικοινωνιών και ενεργειακών συστημάτων της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. «Ο σκοπός του πλήγματος επιτεύχθηκε. Όλα τα καθορισμένα αντικείμενα επλήγησαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πύραυλος κοντά στο γραφείο του Ζελένσκι

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε εξάλλου ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε δρόμο, στον οποίο βρίσκονται υπηρεσίες ασφαλείας και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει συγκαλέσει σήμερα σύνοδο του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οι κύριοι υπουργοί της κυβέρνησής του, πολιτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Χθες, Κυριακή, ο Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι αυτό σχεδίασε την έκρηξη που κατέστρεψε εν μέρει το Σάββατο την γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη από τη Μόσχα ουκρανική χερσόνησο, και σημείωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η κυκλοφορία των τρένων και των αυτοκινήτων επαναλήφθηκε στη γέφυρα μερικές ώρες μετά την έκρηξη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και την οποία οι ρωσικές αρχές απέδωσαν σε παγιδευμένο φορτηγό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments