Διεθνή

Χερσώνα: Ρωσικό παιχνίδι εντυπώσεων

Χερσώνα: Ρωσικό παιχνίδι εντυπώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απελευθέρωσε άλλους πέντε οικισμούς στη νότια περιοχή Χερσώνα, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της συνέχισαν τις αντεπιθέσεις τους παρά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες

Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων φαίνεται ότι επιδίδεται η Ρωσία στην περιοχή της Χερσώνας.

Ειδικότερα, ο εγκατεστημένος στη Ρωσία ηγέτης της περιοχής Χερσώνας της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Σάλντο, κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν, επικαλούμενος καθημερινές επιθέσεις με ρουκέτες από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Κάλεσε τους πολίτες να «σωθούν» πηγαίνοντας στη Ρωσία και ζήτησε τη βοήθεια της Μόσχας.

Σε αυτό το κάλεσμα συμμετείχε αργότερα και ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κυβέρνησης, Μ. Χουσνουλίν, μέσω μηνύματος στην κρατική τηλεόραση.

Η Ουκρανία απορρίπτει τις κατηγορίες ότι στοχεύει τους αμάχους. Τα στρατεύματά της απελευθέρωσαν πρόσφατα αρκετές περιοχές στα βορειοδυτικά της Χερσώνας και πλησιάζουν προς το κέντρο.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να οργανώσει βοήθεια για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή της Χερσώνας σε άλλες περιοχές της πολιτείας», δήλωσε ο Χουσνουλίν, που πρόσθεσε: «Θα προσφέρουμε σε όλους δωρεάν διαμονή και ό,τι είναι απαραίτητο».

Μεταξύ άλλων όπλων, το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει αμερικανικά πυραυλικά συστήματα, HIMARS, χτυπώντας με αυτά ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απελευθέρωσε άλλους πέντε οικισμούς στη νότια περιοχή Χερσώνα, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της συνέχισαν τις αντεπιθέσεις τους παρά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Ο εχθρός συνεχίζει να βομβαρδίζει τις θέσεις των μονάδων μας για να αποτρέψει την αντεπίθεση σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική Προεδρία.

Ο στρατός της Ουκρανίας στις 9 Οκτωβρίου δήλωσε ότι τα στρατεύματά του είχαν ανακαταλάβει περίπου 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στην περιοχή της Χερσώνας από τις ρωσικές δυνάμεις, από τότε που ξεκίνησε η αντεπίθεση στα τέλη Αυγούστου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments