Διεθνή

ΗΠΑ: Η «χιονοθύελλα του αιώνα» δεν έχει τελειώσει ακόμη

ΗΠΑ: Η «χιονοθύελλα του αιώνα» δεν έχει τελειώσει ακόμη

Πηγή Φωτογραφίας: EPA / JOSH THERMIDOR/Αρχείου

Είναι η μεγαλύτερη χιονοθύελλα που σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Είναι η μεγαλύτερη χιονοθύελλα που σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία πενήντα χρόνια. Αργά χθες βράδυ, ήταν διαδεδομένη η άποψη, ότι η χιονοθύελλα ανήκει στο παρελθόν, αλλά η σημερινή δήλωση της ηγεσίας της Νέας Υόρκης τονίζει ότι ο φονικός χιονιάς δεν έχει κάνει ακόμη τον κύκλο του.

«Η χιονοθύελλα του αιώνα», που σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους στην κομητεία Έρι στη δυτική Νέα Υόρκη δεν έχει τελειώσει ακόμη», προειδοποίησε σχετικά η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ.

Η περιοχή του Μπάφαλο, πρωτεύουσα της κομητείας Έρι, έχει πληγεί περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταγράφοντας πολικό ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις, που εμποδίζουν την κυκλοφορία.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι τελείωσε», είπε η Κάθι Χότσουλ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αναμένεται ακόμη να πέσουν έως και τριάντα εκατοστά χιονιού στην περιοχή. «Η ένταση της καταιγίδας δεν είναι πλέον αυτή των τελευταίων ημερών, αλλά είναι ακόμα επικίνδυνο να είσαι έξω».

Επιπλέον, η κυβερνήτης δήλωσε ότι ήταν η χειρότερη καταιγίδα που έχει καταγραφεί από το 1977 και θα μείνει στην ιστορία ως «η χιονοθύελλα του ΄22».

Η δυτική Νέα Υόρκη, η οποία είναι συνηθισμένη στο κρύο και τις καταιγίδες, θάφτηκε το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων κάτω από μέτρα χιονιού, υποφέροντας από πολικές θερμοκρασίες.

Ο απολογισμός των νεκρών στην κομητεία Έρι, που περιλαμβάνει το Μπάφαλο, ήταν ήδη 13 από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά οι τοπικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν έκτοτε τους θανάτους 12 ακόμη ανθρώπων, αυξάνοντας τους συνολικούς θανάτους από χιονοθύελλα σε 25.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει στα 55, την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές. Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων να ανατρέπεται από τεράστιες διακοπές ρεύματος, αδιάβατους δρόμους και χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις, προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια, ενώ καταγράφηκαν σχεδόν τρεις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων την Δευτέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments