Διεθνή

Ρωσία: Θα τηρήσουμε την εκεχειρία στην Ουκρανία

Ρωσία: Θα τηρήσουμε την εκεχειρία στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: VIACHESLAV RATYNSKYI | Συντελεστές: REUTERS

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του στην Ουκρανία θα τηρήσουν την εκεχειρία που διέταξε μονομερώς η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του στην Ουκρανία θα τηρήσουν την εκεχειρία που διέταξε μονομερώς η Μόσχα, για να τιμήσει την γιορτή των Χριστουγέννων μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, παρά την απόρριψη της προσφοράς κατάπαυσης του πυρός από την Ουκρανία. Στην ημερήσια ενημέρωσή του το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του ανταπέδωσαν μόνο πυρά πυροβολικού κατά δυνάμεων της Ουκρανίας, τις οποίες κατηγορούν ότι βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων. Από την πλευρά του, το Κίεβο συχνά έχει καταγγείλει τις ρωσικές δυνάμεις για βομβαρδισμό περιοχών με άμαχο πληθυσμό.

Η Ουκρανία απέρριψε την προσφορά εκεχειρίας της Μόσχα ως ένα κυνικό τρικ που σχεδιάστηκε για να δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να εξοπλιστούν, ανακοινώνοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την ανακατάληψη περιοχών που ελέγχει η Μόσχα.

Τι ισχυρίζονται οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί, μέσω αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Κύριλλο Τιμοσένκο, ισχυρίζονται πως συνεχίζονται κανονικά οι μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων, παρά την μονομερή εκεχειρία που πρότεινε ο Πούτιν ώστε να συμπέσει με την ημέρα που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη χώρα του. Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πυροσβεστικό σταθμό στην πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας σε μια επίθεση που άφησε αρκετούς νεκρούς ή τραυματίες, δήλωσε κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος, παρά τη μονομερή κήρυξη 36ωρης εκεχειρίας από τη Μόσχα.

Στην καθημερινή του ενημέρωση, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στην σκληρά αμφισβητούμενη περιοχή γύρω από την πόλη Κρεμίνα στην επαρχία Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, οι μάχες επικεντρώθηκαν σε πυκνά δασώδη εδάφη στα δυτικά της πόλης, όπου «γίνονται μάχες σώμα με σώμα».

«Με τα κωνοφόρα δάση να παρέχουν κάποια κάλυψη από την εναέρια παρατήρηση ακόμη και το χειμώνα, και οι δύο πλευρές είναι πολύ πιθανό να αγωνίζονται να υπερισχύσουν μέσω του πυροβολικού», τονίζει το υπουργείο και συνεχίζει:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments