Διεθνή

Κυβέρνηση Μακρόν: Μπροστά σε δύο προτάσεις μορφής

Κυβέρνηση Μακρόν: Μπροστά σε δύο προτάσεις μορφής

Πηγή Φωτογραφίας: Michel Euler/ Pool via REUTERS

Ψηφίζεται απόψε η πρόταση μομφής της αριστεράς και της ακροδεξιάς εναντίον της κυβέρνησης της Ελιζαμπέθ Μπορν

Ψηφίζεται απόψε η πρόταση μομφής της αριστεράς και της ακροδεξιάς εναντίον της κυβέρνησης της Ελιζαμπέθ Μπορν. Οι προτάσεις πρέπει να συγκεντρώσουν την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία δεν διαθέτει καμιά δύναμη.

Τις τελευταίες ώρες, το κυβερνητικό στρατόπεδο καταβάλλει προσπάθεια να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η Ελιζαμπέθ Μπορν επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνησή της απευθύνεται σε κάθε «μετριοπαθή και εχέφρονα πολίτη, το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για τους βουλευτές μας».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν τονίζει, από την πλευρά του, εύχεται «η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος να φθάσει έως το τέλος του δημοκρατικού της ταξιδιού, με τον απαραίτητο σεβασμό για όλους».

Ο επικεφαλής του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Ερίκ Σιοτί, δήλωσε σήμερα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών μας δεν θα ψηφίσουν καμία πρόταση δυσπιστίας». Αν οι βουλευτές μας ψήφιζαν αυτές τις προτάσεις μορφής, θα ήταν ως εάν να ευχόμαστε να γίνει πρωθυπουργός ο κύριος Μελανσόν και υπουργός Οικονομικών η κυρία Λεπέν. Όλα αυτά είναι γελοία. Είναι μια συμμαχία ξεπερασμένη, αστεία, γκροτέσκα, συμμαχία από κλόουν και για κλόουν», τόνισε ο Σιοτί και πρόσθεσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με το εάν θα διαγραφούν οι βουλευτές του κόμματός του που θα παραβούν την κομματική γραμμή και θα ψηφίσουν υπέρ των προτάσεων δυσπιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να προωθηθεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση δεν έχει τύχει της αποδοχής της κοινής γνώμης της χώρας. Επισημαίνεται ακόμη πως η δημοτικότητα του Μακρόν έχει φτάσει σε ιστορικό χαμηλό, αγγίζοντας την περίοδο που ήταν αντιμέτωπος με το κίνημα των κίτρινων γιλέκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments