Διεθνή

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας βρίσκεται σε διαδικασία ανασχηματισμού.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας βρίσκεται σε διαδικασία ανασχηματισμού.

Η Ελιζαμπέτ Μπορν είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Μακρόν στην πρωθυπουργία πριν από ενάμιση χρόνο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Γάλλο πρόεδρο το όνομα του ή της διαδόχου της στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Μακρόν ετοιμάζει ανασχηματισμό και νέο πρωθυπουργό

Tα άτομα αυτά του περιβάλλοντός του επικαλούνται γαλλικά δημοσιεύματα, απομακρύνοντας πιθανώς την Ελιζαμπέτ Μπορν από την πρωθυπουργία σε μια προσπάθεια να ανανεώσει την κυβέρνησή του.

Η καρέκλα της Μπορν τρίζει μετά την αρχική απόρριψη του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό που προωθούσε ο Μακρόν και την ψήφισή του τελικά με πολλές αμφιλεγόμενες αλλαγές, που επέβαλε η κεντροδεξιά αντιπολίτευση.

Ο Μακρόν, που αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερη πρόκληση από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν ενόψει των Ευρωεκλογών, συναντήθηκε με την Μπορν το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με το γραφείο του η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πλημμύρες στη βόρεια Γαλλία , αλλά γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος και η πρωθυπουργός πιθανότατα συζήτησαν έναν ευρέως προβλεπόμενο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, η υποστήριξη του οποίου προς τον Μακρόν ήταν ζωτικής σημασίας για την εκλογή του το 2017, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είναι απαραίτητη μια αλλαγή» στη σύνθεση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα, ο πρόεδρος της χώρας καθορίζει τις γενικές πολιτικές, αλλά ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά πληρώνουν το τίμημα όταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει αναταράξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments