Nέα της αγοράς

Αυξήθηκε στο 3,2% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Αυξήθηκε στο 3,2% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//The USA or United States of America flag on a flagpole near skyscrapers under a cloudy sky

Η αύξηση του πληθωρισμού ίσως φέρει νέα δεδομένα στην ερχόμενη συνεδρίαση της Fed.

Μια εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση (20 Μαρτίου) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όταν οι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση των επιτοκίων αναμένεται να ψηφίσουν για το αν ή πότε θα μειώσουν τα επιτόκια από το υψηλό 23 ετών, ο πληθωρισμός για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στο 3,2%, ποσοστό μεγαλύτερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, αναπάντεχη αύξηση στο 3,2% σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και θα τεθεί στο μικροσκόπιο των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα παρέμενε αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιανουάριο που ήταν 3,1%.

Τα νέα στοιχεία για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, όταν οι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση των επιτοκίων αναμένεται να ψηφίσουν για το αν ή πότε θα μειώσουν τα επιτόκια από το υψηλό 23 ετών που είναι 5,25% έως 5,5%.

Στη συνεδρίαση της 20ής Μαρτίου θα αναφερθεί επίσης λεπτομερώς σε πόσες μειώσεις σχεδιάζει να προχωρήσει η Fed. Η προηγούμενη πρόβλεψη της ήταν τρεις μειώσεις μέσα στο 2024. Οι αγορές αναμένουν τρεις ή τέσσερις μειώσεις.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις μεταβολές στο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,8%, έναντι 3,9% τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση του δείκτη, ο οποίος θεωρείται καλύτερο μέτρο των υποκείμενων πιέσεων στις τιμές, στο 3,7%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments