Πολιτική

Στις 10 η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Στις 10 η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [371090] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 10 π.μ. δίνεται η συνέχεια της πολιτικής σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις η εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου κυρία Αδειλήνη και του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, ζητούν έξι κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει συνταγματικά τέτοια δυνατότητα, αντιτείνει η κυβέρνηση ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Με την κατάθεση αιτήματος για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και από την ΝΙΚΗ, συμπληρώνεται ο αριθμός των 2/5 που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.