Διεθνή

Ο γιος Έλληνα μετανάστη, μεγιστάνας στην Αμερική

Ο γιος Έλληνα μετανάστη, μεγιστάνας στην Αμερική
Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την επιτυχία των παπουτσιών New Balance.

O  Τζιμ Ντέιβις «κρύβεται» πίσω από μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που κατάφερε να μπει δυνατά δίπλα στους κολοσσούς της Nike, της Adidas και της Puma.

Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την επιτυχία των παπουτσιών New Balance.

Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις βρέθηκε φέτος στην 104η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής και περιουσία αξίας 5,8 δισ. δολαρίων. Οι δε πωλήσεις της εταιρείας ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Μεγάλη διαφορά του Ντέιβις είναι πως πρόκειται για έναν από τους λίγους υποδηματοποιούς που εξακολουθούν και κατασκευάζουν τα παπούτσια τους στην Αμερική και όχι σε χώρες όπως η Κίνα και τα Βαλκάνια, στις οποίες προβαίνουν γνωστοί αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί κολοσσοί λόγω του χαμηλού κόστους.

Τα παπούτσια New Balance κοστίζουν στα καταστήματα των ΗΠΑ κατά μέσο όρο 30 δολάρια ακριβότερα από όλα τα άλλα που κατασκευάζονται σε χώρες με φτηνά εργατικά χέρια.

Μάλιστα βρέθηκε κάποια στιγμή στο επίκεντρο, καθώς υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ με μια χορηγία της τάξεως των 400.000 δολαρίων.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η εταιρεία που εδρεύει στη Βοστώνη άνοιξε καινούρια κεντρικά γραφεία στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 500 εκατομμυρίων για τη δημιουργία της Boston Landing, η οποία θα περιλαμβάνει στο εσωτερικό της ένα ξενοδοχείο, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και σταθμό προαστιακού σιδηροδρόμου.

Φήμες λένε ότι πριν από μια δεκαετία, ο Warren Buffett, ο γνωστός μεγιστάνας προσπάθησε να αγοράσει τη New Balance.

Ο Τζιμ Ντέιβις τον απέρριψε. Ο πιο διάσημος επενδυτής στον κόσμο χτύπησε την πόρτα του Ντέιβις, αλλά εισέπραξε ένα ηχηρό «όχι» από τον ίδιο και τη σύζυγό του. Πάντως παρά τη διαφωνία του και οι δύο συμφωνούν ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η «τύχη».

«Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα έξυπνος, Χρειάζεται να είσαι τυχερός» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ντέιβις. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν βλέπει ταινίες, είναι συλλέκτης αυτοκινήτων και ακούει Rolling Stones. Η τυπική του μέρα περιλαμβάνει χρόνο με την οικογένειά του και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, μια βόλτα στη συλλογή αυτοκινήτων του…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments