Οικονομία

Δημοπρασία αυτοκινήτων: Οχήματα σε τιμές ευκαιρίας από τη ΑΑΔΕ

Δημοπρασία αυτοκινήτων: Οχήματα σε τιμές ευκαιρίας από τη ΑΑΔΕ
Δημοπρασία αυτοκινήτων: Σημαντικές ευκαιρίες και στα οχήματα και στα δίκυκλα, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 30 ευρώ.

Δημοπρασία αυτοκινήτων και δικύκλων πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα, στο Αργοστόλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 10:30, στο Τελωνειακό κατάστημα Αργοστολίου θα διενεργηθεί προφορική πλειοδοτική δημοπρασία επιβατικών οχημάτων για κυκλοφορία, Ο.Τ.Κ.Ζ. (Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής) καθώς και δικύκλων για κυκλοφορία και για διάλυση.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών

Έτσι, μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τη δημοπρασία. Από τους πίνακες που ανήρτησε η ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι θα δημοπρατηθούν οχήματα Mercedes, BMW, Audi και Peugeot με τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από τα 150 ευρώ. Μεγάλες προσφορές υπάρχουν ακόμα και σε αυτά που θα επιβαρυνθούν με 10% εισαγωγικό δασμό καθώς είχαν προκυκλοφορήσει – ταξινομηθεί σε τρίτες χώρες. Σε αυτά οι τιμές εκκίνησης αρχίζουν από τα 150 ευρώ και στη λίστα περιλαμβάνονται BMW, Mercedes, VW, Jeep και άλλα. Σημαντικές ευκαιρίες και στα δίκυκλα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 30 ευρώ!

Ακολουθούν αναλυτικά οι πίνακες:

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι αγοραστές

Σε περίπτωση που καταβληθεί εφάπαξ το ποσό της δημοπρασίας ο αγοραστής δικαιούται έκπτωση 30% επί του συνόλου της τιμής της πλειοδοσίας. Αλλά να αναφέρουμε πως τα οχήματα που δημοπρατούνται είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις. Για αυτό χρειάζονται επισκευή πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εξετάσουν μαζί με τεχνικούς που θα επιλέξουν οι ίδιοι πριν συμμετάσχουν στη δημοπρασία, για να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών και να διαμορφώσου ανάλογα τις προσφορές. Πολλά από τα στοιχεία των οχημάτων που δημοπρατούνται, όπως το έτος κατασκευής, κυβισμός και τύπος έχουν ληφθεί από τις εξωτερικές ενδείξεις τους.

Είναι πολύ πιθανόν όμως τα στοιχεία αυτά μην είναι αυτά που αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Για αυτό οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν κι από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων. Η ΑΑΔΕ επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τα στοιχεία αυτά αλλά ούτε και για τυχόν κρυφά ελαττώματα. Με βάση τους όρους πώλησης της δημοπρασίας δεν θα γίνονται δεκτές οι ακυρώσεις. Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα κατά τις εργάσιμες ώρες από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 22.30 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments