Διεθνή

Ομπάμα σε Μπάιντεν: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος»

Ομπάμα σε Μπάιντεν: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος»
Ομπάμα σε Μπάιντεν: Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για τον εκλογή του στην αμερικανική Προεδρία έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Περήφανος δήλωσε για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε τα συγχαρητήρια του στον νέο και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στον Λευκό Οίκο. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος από το να συγχαρώ τον επόμενο μας πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και την επόμενη Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε τυχεροί που ο Τζο έχει αυτό που χρειάζεται για να γίνει Πρόεδρος», συνέχισε ο Ομπάμα και εξήγησε: «Διότι όταν θα μπει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα αντιμετωπίσει μια σειρά από ασυνήθιστες προκλήσεις που δεν έχει ποτέ ένας νέος Πρόεδρος – μια πανδημία που μαίνεται, ένα άνισο σύστημα οικονομίας και δικαιοσύνης, μια δημοκρατία σε κίνδυνο και ένα κλίμα σε κίνδυνο».

Η ανάρτηση του ίδιου:

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες καταμέτρησης ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του  αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες καθώς πήρε την Πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια. Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Αμερικής, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο.

Ο  δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα. Είναι ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992.

Ό,τι κι αν πει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον Πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments