Οικονομία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις
Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να μπορέσουν να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους στους δήμους θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην προηγούμενη ρύθμιση.

Δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να μπορέσουν να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους στους δήμους θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην προηγούμενη ρύθμιση.

Πρόσφατα ψηφίστηκε η διάταξη από το υπουργείο Εσωτερικών η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων στους δήμους όλης της χώρας για την αποκάλυψη των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους και την καταβολή των επιπλέον δημοτικών φόρων και τελών που θα προκύψουν. Δεν θα υπάρξουν αναδρομικές χρεώσεις και επιβαρύνσεις με πρόστιμα και προσαυξήσεις για τις χρονικές περιόδους προ του 2020.

Τι θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν “τώρα” στη ρύθμιση

Οι εντασσόμενοι στη νέα ρύθμιση θα καλούνται να πληρώσουν τα επιπλέον ποσά που προκύπτουν μόνο για χρονικές περιόδους από την 1η/1/2020 και μετά και με προσαύξηση 20%, η οποία θα καλύπτει μόνο το χρονικό διάστημα από την 1η/1/2020 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων στους δήμους θα λειτουργήσει στην υφιστάμενη ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr, στην οποία είχε λειτουργήσει κατά τη διάρκεια ισχύος της προηγούμενης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Πως θα γίνει η διαδικασία

Η είσοδος στη εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιλέξει το Δήμο στον οποίο ανήκει το ακίνητο. Κάθε ακίνητο θα πρέπει να δηλωθεί ξεχωριστά, αφού ο ιδιοκτήτης το επιλέξει από τη λίστα που θα του εμφανιστεί με τα δηλωμένα ακίνητα.

Η εκκαθάριση των νέων δηλώσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων μέχρι την 31 Μαρτίου 2022, δηλαδή σε διάστημα τριών μηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments