Οικονομία

Τουρκική λίρα: Αυξάνονται οι πιέσεις – Στις 12,4 λίρες ανά δολάριο η ισοτιμία

Τουρκική λίρα: Αυξάνονται οι πιέσεις – Στις 12,4 λίρες ανά δολάριο η ισοτιμία
Τουρκική λίρα: Συνεχίζονται οι πιέσεις για την τουρκική λίρα, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε θεαματική άνοδο.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για την τουρκική λίρα, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε θεαματική άνοδο. Πλέον ανέρχεται η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις εν μέσω νέων ανησυχητικών δηλώσεων εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να υποστηρίζει το «νέο οικονομικό μοντέλο», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη «είναι πλέον μια κοντινή πραγματικότητα και όχι πια ένα όνειρο».

Η ισοτιμία παραμένει μακριά από τα ιστορικά χαμηλά των 18 λιρών ανά δολάριο εξακολουθεί να είναι υποτιμημένη κατά περισσότερο από 38% σε σύγκριση με τις αρχές του 2021.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ συνεχίζεται η ανέχεια στην οποία έχει βυθιστεί μεγάλο μέρος του λαού. Ρεπορτάζ της «Le Monde», στην Κωνσταντινούπολη μεγαλώνουν διαρκώς οι ουρές στα 393 κιόσκια που έχει φτιάξει ο δήμος της πόλης.

Τουρκική λίρα: Εξανεμίστηκαν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας

Νέα υποχώρηση σημείωσε η τουρκική λίρα παρά την ανάκαμψη που είχε σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι η λίρα υποχώρησε έως και 2% την Τρίτη διευρύνοντας έτσι τις απώλειες που σημειώθηκαν και χθες, ωστόσο εξανεμίστηκαν έτσι τα όποια κέρδη είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Ποια τα νέα δεδομένα

Το πρωί της Τρίτης, η λίρα είχε υποχωρήσει κατά 1,7% έναντι της χθεσινής τιμής της, φτάνοντας στα 11,9 δολάρια, ενώ είχε σημειώσει ως χαμηλό τα 11,949 δολάρια νωρίτερα. Παρά την τεράστια ανάκαμψη που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει το 37% της αξίας του έναντι του αμερικανικού νομίσματος μέχρι στιγμής φέτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments