Οικονομία

Πληθωρισμός: Εκτινάχθηκε στο 7% στις ΗΠΑ σε υψηλό 40 ετών

Πληθωρισμός: Εκτινάχθηκε στο 7% στις ΗΠΑ σε υψηλό 40 ετών
Πληθωρισμός: Υψηλό 40 ετών σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο φθάνοντας ακόμη και 7% κινούμενος πάντως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις που είχαν εκφράσει οι αναλυτές.

Υψηλό 40 ετών σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο φθάνοντας ακόμη και 7% κινούμενος πάντως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις που είχαν εκφράσει οι αναλυτές. Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε όπως προαναφέρθηκε αύξηση κατά 7% τον Δεκέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχε προηγηθεί παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%.

Πληθωρισμός: Από το 1982 είχε να καταγραφεί τέτοια αύξηση

Η ετήσια αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 1982 και έρχεται σε συνέχεια του 6,8% σε ετήσια βάση που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές σε έρευνα του πρακτορείου Reuters εκτιμούσαν μεσοσταθμικά ότι ο δείκτης καταναλωτή θα παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 7% όπως και έγινε, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο τοποθετούσαν το μέγεθος ελαφρώς χαμηλότερα από ότι έδειξαν τα στοιχεία στο 0,4%.

Πληθωρισμός: Τι είχε γίνει το Νοέμβριο

Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού κλιμακώθηκε στο 6,8% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα και είναι υπερτριπλάσιος του στόχου 2% της Fed. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 1982.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments