Οικονομία

Κομμωτήρια μανικιούρ στο σπίτι: Μπαίνει τέλος – Θα παρακολουθούνται αναρτήσεις και θα «πέφτουν» πρόστιμα

Κομμωτήρια μανικιούρ στο σπίτι: Μπαίνει τέλος  – Θα παρακολουθούνται αναρτήσεις και θα «πέφτουν» πρόστιμα
Κομμωτήρια μανικιούρ στο σπίτι: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τη δημιουργία ρύθμισης η οποία θα “βλέπει” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποιοι παρέχουν παράνομα κατ' οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τη δημιουργία ρύθμισης η οποία θα “βλέπει” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποιοι παρέχουν παράνομα κατ’ οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής. Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση ρύθμιση η οποία θα δίνει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων στα social media.

Κομμωτήρια μανικιούρ στο σπίτι: Τι ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός

Αν όμως είχες μείωση του τζίρου κατά -20% και ως αυτοαπασχολούμενος έπαιρνες επιστρεπτέα προκαταβολή. Τώρα, θα ετοιμάσουμε διάταξη, ίσως να την φέρουμε και στην Ολομέλεια για τη συζήτηση περί του δικαίου του ανταγωνισμού που έχουμε την άλλη εβδομάδα, αν προλάβουμε, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή να κάνει έλεγχο μέσω των αναρτήσεων στα social media που κάνουν όσοι πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φροντίζουν τα νύχια και τα λοιπά και διαφημίζουν «τι ωραία που το κάνω».

Θέλω πολύ να το θεσπίσω αυτό διότι πολλοί απ’ αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια δεν έχουν ΑΦΜ επαγγελματικό και δεν κόβουν αποδείξεις. Κι αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που βεβαίως είναι και αυτό ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί, αλλά εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια και παρέχουν υπηρεσία αμειβόμενοι «μαύρα», όπως λέμε, και άρα ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο εκείνους που έχουν καταστήματα, δηλώνουν τα έσοδά τους και βεβαίως έχουν ένα σωρό έξοδα.  Πιστεύω ότι όταν έρθει αυτή η διάταξη, να την ψηφίσουν τα υπόλοιπα κόμματα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments