Οικονομία

Φυσικό αέριο Ευρώπη: Πόσο πιθανό είναι να κλείσει η στρόφιγγα

Φυσικό αέριο Ευρώπη: Πόσο πιθανό είναι να κλείσει η στρόφιγγα
Φυσικό αέριο Ευρώπη: Σε δεύτερη ημέρα κερδών κατευθύνεται το φυσικό αέριο καθώς η Ρωσία συγκρατεί τις τιμές στην περιοχή. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παραμένουν σε εγρήγορση καθώς επικρατεί ανησυχία για την επόμενη ημέρα μεταξύ Μόσχας και Ουκρανίας.

Σε δεύτερη ημέρα κερδών κατευθύνεται το φυσικό αέριο καθώς η Ρωσία συγκρατεί τις τιμές στην περιοχή. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παραμένουν σε εγρήγορση καθώς επικρατεί ανησυχία για την επόμενη ημέρα μεταξύ Μόσχας και Ουκρανίας. Στην Ολλανδία και το φυσικό αέριο σημείωσε άνοδο έως και 4,1% και ήταν 1,7% υψηλότερο στα 78,69 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 8:57 π.μ.

Φυσικό αέριο Ευρώπη: Μπορεί να κλείσει ο Πούτιν τις στρόφιγγες;

Σύμφωνα με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ- εξακολουθεί να θεωρείται απίθανη, καθώς η Μόσχα «βγάζει πολλά λεφτά απ’ αυτό», όπως επισημαίνει ο Μάικ Φούλγουντ, ερευνητής του Ινστιτούτου Ενεργειακών Σπουδών της Οξφόρδης. «Ακόμη κι αν η Ρωσία άντεχε για κάποιο διάστημα τις απώλειες μια τέτοια κίνηση θα έπληττε τη φήμη της ως αξιόπιστου εταίρου», συμπληρώνει. Μολδαβία

Φυσικό αέριο Ευρώπη: Τι έδειξαν οι εισαγωγές τον περασμένο μήνα

Αναφορικά με τις εισαγωγές τον Ιανουάριο, σημείωσαν ρεκόρ, όμως αμβλύνουν ορισμένες ανησυχίες για τις προμήθειες, με τις τιμές του φυσικού αερίου να έχουν μειωθεί περισσότερο από το ήμισυ σε σχέση με τα επίπεδα ρεκόρ του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος ότι το υψηλό επίπεδο εισροών LNG δεν θα διαρκέσει εάν η ζήτηση στην Ασία αυξηθεί ξανά.

Οι ΗΠΑ σε συντονισμένη και διαρκή αναζήτηση νέων προμηθευτών φυσικού αερίου για την Ευρώπη

Οι ΗΠΑ συμβάλουν ούτως ή άλλως στην προετοιμασία για την εκτροπή των προμηθειών φυσικού αερίου από όλο τον κόσμο προς την Ευρώπη σε περίπτωση που διακοπεί η ροή από τη Ρωσία Είναι μία συνειδητή πολιτική  προσπάθεια να αμβλύνουν το πιο ισχυρό οικονομικό όπλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Καθώς οι φόβοι για εισβολή στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί, Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν  ότι διαπραγματεύονται με παγκόσμιους προμηθευτές και πως πλέον είναι  βέβαιοι ότι η Ευρώπη δεν θα υποφέρει από ξαφνική απώλεια ενέργειας για θέρμανση στη μέση του χειμώνα.

Η προετοιμασία για τις παραδόσεις φυσικού αερίου αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους για να δείξουν στον Πούτιν, ένα ενιαίο και συνεκτικό μέτωπο, με την ελπίδα να τον αποτρέψουν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments