Διεθνή

Ουκρανικό: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου από Λαβρόφ

Ουκρανικό: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου από Λαβρόφ
Ουκρανικό: Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο Πούτιν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου.

Η κρίση στην Ουκρανία κλιμακώνεται συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, οι Ουκρανοί παρέλαβαν φορτίο αντιαεροπορικών πυραύλων από την Λιθουανία.  Την ώρα που η Δύση εκφράζει φόβους ότι οι εντάσεις θα μετατραπούν σε ένοπλη σύγκρουση η Ρωσία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει πιθανότητα επίλυσης της ουκρανικής κρίσης δια της διπλωματικής οδού.

«Οφείλω να πω ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να «επιλυθούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνομιλίας του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε πως οι ευκαιρίες για διάλογο «δεν έχουν εξαντληθεί».

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη στον Πούτιν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των στρατιωτικών κινδύνων, αλλά πρόσθεσε πως οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν ήταν ικανοποιητικές.

Στα ύψη η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το σχόλιο ήρθε δύο ημέρες αφότου η Μόσχα είπε ότι ένα ρωσικό πολεμικό σκάφος απώθησε ένα αμερικανικό υποβρύχιο στα ρωσικά ύδατα στον Ειρηνικό. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι είχαν πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στα ύψη, με την Ουάσιγκτον να προειδοποιεί ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή. Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, και έχει κατηγορήσει τις δυτικές κυβερνήσεις για “υστερία”.

Σε ασκήσεις όλοι οι στόλοι της Ρωσίας

Το Interfax επικαλουμενο τον Gadzhimagomedov ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει επαρκώς τον αμερικανικό στόλο στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, αλλά δεν είχε αρκετά πλοία και σχέδια για να το κάνει στην Άπω Ανατολή αυτή τη στιγμή.

Όλοι οι στρατιωτικοί στόλοι της Ρωσίας πραγματοποιούν ασκήσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε τεράστιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments