Διεθνή

Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν: Όταν ο Σουλτάνος “έστησε” τον Τσάρο

Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν: Όταν ο Σουλτάνος “έστησε” τον Τσάρο
Για 50 δευτερόλεπτα

Σε στιγμή αμηχανίας φαίνεται πως βρέθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έμεινε να περιμένει επί 50 ολόκληρα δευτερόλεπτα τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των συνομιλιών στην Τεχεράνη την Τρίτη, ωθώντας τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για “εκδίκηση”.

Η συνάντηση στο Ιράν ήταν η πρώτη συνάντηση του Πούτιν με έναν ηγέτη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία δείχνει τον Πούτιν να στέκεται μπροστά στην καρέκλα του και τις δύο σημαίες των εθνών, με τα χέρια του δεμένα, το στόμα να συσπάται και η στάση του να αλλάζει πριν εμφανιστεί ο Ερντογάν. Στη συνέχεια, ο Πούτιν σηκώνει τα χέρια του στα πλάγια.«Γεια, πώς είσαι, καλά;» είπε ο Ερντογάν, καθώς στη συνέχεια χαμογέλασαν ο ένας στον άλλο και έσφιξαν τα χέρια.

Δημοσιεύματα ΜΜΕ συνέκριναν το περιστατικό με άλλα που ο Πούτιν “έστησε” παγκόσμιους ηγέτες στο παρελθόν, ιδίως στη Μόσχα το 2020 όταν ο “Σουλτάνος” Ερντογάν έμεινε να περιμένει για περίπου δύο λεπτά τον “Τσάρο” Πούτιν, πριν από τη συνάντησή τους.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος του ιστότοπου T24 της Τουρκίας: “Ήταν εκδίκηση;”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments