Nέα της αγοράς

Έλον Μασκ: «Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ως γέφυρα για τις πηγές ενέργειας»

Έλον Μασκ: «Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ως γέφυρα για τις πηγές ενέργειας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έλον Μασκ: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla σχολιάζει την αναμόρφωση του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού

Στην ανάγκη που η έχει η παγκόσμια κοινότητά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αναφέρθηκε ο Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου σε συνέδριο στη Νορβηγία.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, «πρέπει ακόμα να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο και αέριο βραχυπρόθεσμα, διαφορετικά ο πολιτισμός θα καταρρεύσει.

Μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι η μετάβαση προς τη βιώσιμη ενέργεια και τη βιώσιμη οικονομία. Αυτό θα χρειαστεί μερικές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Μασκ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το έαν η Νορβηγία θα πρέπει να συνεχίζει τις εξορύσσει τα δύο ορυκτά καύσιμα, ο Μασκ είπε «θεωρώ πως επιπλέον έρευνες για αυτά δικαιολογούνται αυτή τη στιγμή».

«Κάντε περισσότερα μωρά»

Αμέσως μετά έσπευσε να αναφερθεί στα ποσοστά γεννήσεων, «ένα από τα ίσως λιγότερο προφανή πράγματα που τον απασχολούν».

Στις δυτικές κοινωνίες, όπως και στις χώρες με πολύ μεγάλο πληθυσμό, όπως η Κίνα, το ποσοστό των γεννήσεων μειώνεται συνέχεια λόγω κυρίως της γήρανσης του πληθυσμού.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν αρκετά μωρά για να διαιωνίσουν τον πολιτισμό», σημείωσε.

«Ναι, κάντε περισσότερα μωρά», προέτρεψε. «Τουλάχιστον κάντε αρκετά μωρά για την διατήρηση του πληθυσμού. Δεν θέλουμε να μειωθεί τόσο πολύ ο πληθυσμός που στο τέλος να καταλήξουμε να εξαφανιστούμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments