Διεθνή

Μ. Βρετανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα

Μ. Βρετανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: study

Η πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα της Τσεχίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει εάν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα τον επόμενο μήνα. Η πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα της Τσεχίας. Η ιδέα της δημιουργίας αυτής της κοινότητας παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, τον Μάιο, ο οποίος είπε ότι θα είναι «ένας νέος χώρος» συνεργασίας.

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύνοδο κορυφής, προτού η πρωθυπουργός Λιζ Τρας αποφασίσει αν θα παραστεί στη συνάντηση στην Πράγα.

Ο Μακρόν πρότεινε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να συζητήσει την ασφάλεια, την ενέργεια, τις μεταφορές, αλλά και την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα στοχεύει να είναι ένα φόρουμ που υπερβαίνει τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κοινότητα αυτή αναμένεται να προσκληθούν να συμμετάσχουν οι έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και όλες οι χώρες της ΕΕ καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουκρανία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι, όταν παρουσιάστηκε ως ιδέα, η Γαλλία είπε ότι η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα δεν θα ήταν εναλλακτική για την ένταξη στην ΕΕ.

Παρόμοιες ιδέες για τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινότητας κατέθεσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με τον οποίο αυτές οι ιδέες δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υποκατάστατο της ένταξης στο μπλοκ των 27 κρατών – μελών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments