Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα εγκρίνουμε ακόμη ένα πακέτο προτάσεων για την ενέργεια

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα εγκρίνουμε ακόμη ένα πακέτο προτάσεων για την ενέργεια
Tην Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, μετά τη συνεδρίαση του σώματος των επιτρόπων στο Στρασβούργο, αναμένονται οι νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια

Tην Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, μετά τη συνεδρίαση του σώματος των επιτρόπων στο Στρασβούργο, αναμένονται οι νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια, όπως ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Καλή συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη για την ενέργεια με μέλη του σώματος των επιτρόπων. Σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος όσον αφορά στην εφαρμογή του οδικού χάρτη που παρουσιάστηκε στους ηγέτες στην άτυπη σύνοδο κορυφής στην Πράγα για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας. Θα εγκρίνουμε ακόμη ένα πακέτο νομοθετικών προτάσεων στην επόμενη συνεδρίαση του κολεγίου μας, την Τρίτη» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Φυσικό αέριο: Ασαφής παραμένει η πιθανή παρέμβαση της ΕΕ στις αγορές

Ασαφής παραμένει η πιθανή παρέμβαση της ΕΕ στις αγορές φυσικού αερίου για τη μείωση των τιμών. Στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στην Πράγα την περασμένη εβδομάδα δεν γεφυρώθηκε το χάσμα για την επιβολή ενός ανώτατου ορίου τιμών σε επίπεδο χονδρικής. H Eπιτροπή θα προτείνει λύσεις που καθησυχάζουν τις ανησυχίες των χωρών (όπως η Γερμανία) για τον ενεργειακό εφοδιασμό και που έχουν «τη μέγιστη συναινετική υποστήριξη», όπως είπε η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Μεταξύ των λύσεων που αναμένεται να προτείνει η Επιτροπή είναι η παρέμβαση στο δείκτη αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF). «Ο δείκτης αναφοράς δεν είναι αντιπροσωπευτικός της πραγματικότητας στην αγορά ενέργειας και φουσκώνει τεχνητά τις τιμές», είχε δηλώσει η Κ. Σίμσον.

Παράλληλα, η Επιτροπή θεωρεί ότι προτιμότερη επιλογή από ένα ανώτατο όριο στην τιμή των εισαγωγών φυσικού αερίου, είναι η διαπραγμάτευση με τις χώρες που προμηθεύουν φυσικό αέριο την ΕΕ για χαμηλότερες τιμές. Η ιδέα αυτή βρίσκει σύμφωνες τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments