Διεθνή

Τουρκία: Καινούργια εξοπλιστικά προγράμματα και με πυραύλους Tayfun

Τουρκία: Καινούργια εξοπλιστικά προγράμματα και με πυραύλους Tayfun

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για τον εκσυγχρονισμό των F-16 αποφασίστηκαν να προωθηθούν διάφορα έργα, όπως νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ

Την ενίσχυση του οπλοστασίου της Τουρκίας με καινούργια εξοπλιστικά προγράμματα και με πυραύλους Tayfun, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας που συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ κατά τη συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο, που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προσθήκη νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων στα εγχώρια συστήματα που χρησιμοποιούνται από το TAF και τις μονάδες ασφαλείας της Τουρκίας και ελήφθησαν αποφάσεις για 25 διαφορετικά έργα.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αποφάσεις για τη νέα μαζική παραγωγή συστημάτων Siper, Hisar και Sungur με σκοπό την ενίσχυση της αεράμυνας της Τουρκίας. Αξιολογήθηκε η τελευταίες επιχειρησιακές δυνατότητες του τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού Kızılelma, που πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, και το θέμα της παροχής νέων δυνατοτήτων σε UAV.

Μαζί από τους πυραύλους TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN και BOZDOĞAN, ελήφθησαν αποφάσεις για τη μαζική παραγωγή διαφόρων πυρομαχικών για την τορπίλη AKYA και διάφορες πλατφόρμες.

Επιπλέον αποφασίστηκε ότι θα ναυπηγηθούν τα πλοία 6-7-8 στο πλαίσιο του έργου MİLGEM, καθώς και η προμήθεια πλοίων (φρεγάτες i-class)»

Αξιολογήθηκε η τελευταία κατάσταση στο KIZILELMA, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος μας, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, και συζητήθηκαν νέες δυνατότητες για τα UAV.

Για τον εκσυγχρονισμό των F-16 αποφασίστηκαν να προωθηθούν διάφορα έργα, όπως νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, εξοπλισμός και εξοπλισμός, προσομοίωση, επιμελητεία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στη συνάντηση, τονίστηκε ότι η ανάπτυξη κάθε είδους τεχνολογίας που αγοράζεται από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία στην Τουρκία και ότι είναι απόλυτη ανάγκη για υπάρχει μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

Αναφέρθηκε ότι θα γίνει μια μεγάλη τομή στην αμυντική βιομηχανία όπως σε κάθε τομέα της Τουρκίας και «η αποφασιστικότητα στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή εγχώριων και εθνικών συστημάτων και τεχνολογιών θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από όλα τα εμπόδια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments