Διεθνή

Η Γερμανία δεν είπε «ναι» για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν είπε «ναι» για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Reuters

Συμφωνία από τους συμμάχους απαιτείται προκειμένου η Γερμανία να δώσει το «πράσινο φως» για την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard

Συμφωνία από τους συμμάχους απαιτείται προκειμένου η Γερμανία να δώσει το «πράσινο φως» για την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία όπως ανέφερε ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους , δυσαρεστώντας με αυτή την απόφαση το Κίεβο που αναμένει μια γρήγορη απόφαση σχετικά με το θέμα.

«Υπάρχουν καλοί λόγοι για τις παραδόσεις και υπάρχουν καλοί λόγοι κατά… και λαμβάνοντας υπόψη όλη την κατάσταση σε έναν πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, όλα τα υπέρ και τα κατά θα πρέπει να σταθμιστούν πολύ προσεκτικά», είπε ο Πιστόριους.

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι δεν μπορεί να πει πότε θα υπάρξει απόφαση για την παράδοση των αρμάτων μάχης, αλλά τόνισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προχωρήσει γρήγορα εάν υπάρξει συναίνεση μεταξύ των συμμάχων.

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς φάνηκε απρόθυμη να εγκρίνει την επανεξαγωγή των αρμάτων μάχης από φόβο μήπως προκαλέσει τη Ρωσία. Ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους ότι η Ρωσία μπορεί να καταλάβει προηγμένα δυτικά όπλα και να κλέψει την τεχνολογία της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments