Πολιτική

Κωδικός «Βόρεια Ελλάδα» για ΝΔ και Μητσοτάκη

Κωδικός «Βόρεια Ελλάδα» για ΝΔ και Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Από αύριο πρόκειται να ξεκινήσει η «εξόρμηση» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία

Μετά την ανάρρωσή του από τον Covid, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανακάμπτει στην πολιτική δραστηριότητα, με περιοδείες και ομιλίες εντός του Λεκανοπεδίου και στη Βόρεια Ελλάδα. Ιδιαίτερα, σήμερα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί τη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για ένα Δήμο του βόρειου τομέα Αττικής, που υπερψήφισε τους συνδυασμούς της ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση της 21 ης Μαΐου. Το ίδιο συνέβη και στους υπόλοιπους Δήμους του βορείου τομέα. Στη Νέα Ιωνία, η ΝΔ σημείωσε μία μεγάλη νίκη και ένα άνετο προβάδισμα στις εκλογές του Μαΐου, σχεδόν 10 μονάδων, λαμβάνοντας ποσοστό 33,11 % και 10.383 ψήφους έναντι 23,91% και 7.499 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου ότι η ΝΔ στις εκλογές του 2019 είχε χάσει τη Νέα Ιώνια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από αύριο πρόκειται να ξεκινήσει η «εξόρμηση» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία. Οι σταθμοί της περιοδείας του κ. Κυρ. Μητσοτάκης περικλείουν την Πιερία και την Πέλλα. Η επιλογή της Βόρειας Ελλάδας συνδέεται με την «ακροδεξιά απειλή», που συνιστούν η Ελληνική Λύση και ο πρωτοεμφανιζόμενος στην εκλογική διαδικασία σχηματισμός Νίκη. Η κίνηση αυτή του προέδρου κινητοποιεί κυρίως τους δώδεκα υποψηφίους που εκλέχθηκαν στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, λόγω του ότι τα αποτελέσματα στις περιφέρειες αυτές και ειδικά στην πρώτη ήταν πολύ κατώτερα του αναμενόμενου με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ να κερδίζουν μεγάλο μερίδιο των ψηφοφόρων.

Ένα πρόβλημα που οφείλεται σε ομάδες και συστήματα που ευδοκιμούν στην ευρύτερη περιοχή και στηρίζουν με θέρμη την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ. Στον αγώνα της Βόρειας Ελλάδας ρίχνονται και κορυφαία στελέχη που θεωρούνται εκφραστές του “πιο δεξιού” ακροατηρίου του κόμματος, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδη που αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσπρωτία, την Πέλλα, την Πρέβεζα και την Καστοριά, ενώ θα επισκεφθεί και το Άγιο Όρος και ο Μάκης Βορίδης θα πάει Φλώρινα, Γρεβενά, Κιλκίς και Πιερία. Υψηλό συμβολισμό έχει η από κοινού επίσκεψη του Νίκου Δένδια και του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Έβρο με τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να συμβολίζουν την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στη φύλαξη των συνόρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments