Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγούν οι προσπάθειες για είσοδο του Κασσελάκη στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγούν οι προσπάθειες για είσοδο του Κασσελάκη στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οριστικά εκτός Βουλής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα περίπλοκα –επιεικώς– οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του αρχηγού του με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση, θα μπορούσαν αλλά δεν είναι το μείζον πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο κ. Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, έντονο παρασκήνιο καταγράφεται γύρω από το ενδεχόμενο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, που πυροδοτείται από την πολύ πιθανή παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη βουλευτική έδρα.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διερεύνησε τις πιθανότητες που υπάρχουν, με την επιλαχούσα βουλευτή επικρατείας Ζωρζέττα Λάλη να αποκαλύπτει ότι όντως δέχθηκε αναγνωριστικό τηλεφώνημα.

Ο κ. Όθωνας Ηλιόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφήσει τη βουλευτική του έδρα για την πανεπιστημιακή στο Χάρβαρντ.

«Ό,τι είχα να πω το είπα, και ότι αυτή  η ιστορία έχει τραβήξει πολύ. Οπότε λέω να προχωρήσουμε σε τίποτα σοβαρά θέματα. Θα το δείξει το μέλλον» δήλωσε στο Open o κ. Ηλιόπουλος.

Για να μπορέσει όμως ο κύριος Κασσελάκης να πάρει μια θέση στη Βουλή χρειάζεται να παραιτηθούν 5 επιλαχόντες. Μεταξύ αυτών, και η κυρία Λάλη, η οποία αποκάλυψε ότι τη ρώτησε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σενάριο εκκίνησε από δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση, δεν την έκανε αυθορμήτως (έχει και αυτό τη σημειολογία του) για το εάν του ασκούνται πιέσεις από τη δουλειά του να παραιτηθεί (καθηγητής στο Harvard): δεν του έχει ασκήσει κανείς πίεση ούτε η δουλειά του ούτε ο Στ. Κασσελάκης είπε και προσπάθησε να κλείσει το θέμα: Θα αποφασίσει ο ίδιος πώς θα διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας του.

Τα σενάρια όμως περί εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή δια της παραιτήσεως Ηλιόπουλου (και των πέντε επιλαχόντων υποψηφίων επικρατείας που ακολουθούν) είχαν ήδη φουντώσει. “Πιέσεις” χαρακτηρίζονται από έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές οι οποίες ίσως και να μην εκκινούν καν από το ίδιο τον πρόεδρο αλλά το περιβάλλον του.

Ωστόσο, το σενάριο για είσοδο του κ. Κασσελάκη στη Βουλή ενταφιάστηκε και επισήμως, όταν η Ζωρζέττα Λάλη, η οποία βρίσκεται σε σειρά κατάταξης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μια θέση επάνω από τον κ. Κασσελάκη, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί υπέρ εκείνου εάν και εφόσον προκύψει ζήτημα:

“Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου”, δήλωσε η ίδια, αφού νωρίτερα αποκάλυψε και πως την κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την ρώτησε εάν προτίθεται να παραιτηθεί της έδρας της, στην περίπτωση που και οι υπόλοιποι επιλαχόντες που βρίσκονταν σε θέσεις πάνω από εκείνην στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, παραιτούνταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments