Πολιτική

Μίχαλος: Η επιχειρηματική κοινότητα υποστηρίζει τη δημιουργία τοπικών πυρήνων επιχειρηματικότητας

Μίχαλος: Η επιχειρηματική κοινότητα υποστηρίζει τη δημιουργία τοπικών πυρήνων επιχειρηματικότητας
Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς πτυχιούχων στην Ευρώπη και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων".

Το περιβάλλον που θα διαμορφώσουμε για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία και η προσπάθεια αυτή, οφείλει να ξεκινήσει από την εκπαίδευση και τη στενότερη διασύνδεσή της με τον κόσμο της παραγωγής. Σήμερα αυτή η σύνδεση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα: «Η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων στην Ελλάδα μετά την κρίση. Ευκαιρίες και απειλές».

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς πτυχιούχων στην Ευρώπη και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ενώ την ίδια στιγμή, έρευνες στην αγορά δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες, κρίσιμες για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας".

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments