Πολιτική

Τζέφρι Πάιατ: Τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα σε ΑΟΖ με τις ηπειρωτικές περιοχές

Τζέφρι Πάιατ: Τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα σε ΑΟΖ με τις ηπειρωτικές περιοχές
Τζέφρι Πάιατ: Ο Αμερικανός πρέσβης έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".

Τζέφρι Πάιατ: Τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές, ξεκαθαρίζει με ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με αφορμή σχόλια για τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”.

«Στη συνέντευξη σχετικά με το MOU (ο Τζέφρι Πάιατ) λέει “τα νησιά – περιλαμβανομένων των μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη-, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές”. Όχι μόνο νησιά σαν την Κρήτη» καθιστά σαφές η αμερικανική πρεσβεία.

Πρόκειται για μια σημαντική τοποθέτηση από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, καθώς η Τουρκία δεν σταματάει τις προκλήσεις όσον αφορά την ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει επίσημα θέση κατά τις Τουρκίας γιατί είναι λογικό να θέλουν να χειριστούν το θέμα διπλωματικά. Ωστόσο, δηλώσεις σαν αυτή του Τζέφρι Πάιατ, δίνουν το στίγμα για τη θέση των ΗΠΑ και παράλληλα περνάνε το μήνυμα και στην “απέναντι πλευρά”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments