Οικονομία

Κορωνοϊός πετρέλαιο: «Βουτιά» στις τιμές λόγω του ιού

Κορωνοϊός πετρέλαιο: «Βουτιά» στις τιμές λόγω του ιού
Κορωνοϊός πετρέλαιο: Ο κορωνοϊός έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης συνεπώς παρατηρείται και πτωτική τάση στις τιμές πετρελαίου.

Κορωνοϊός πετρέλαιο: Οι οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε ο νέος κορωνοιός παγκοσμίως είναι πολλές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πτώση  που σημειώνεται στις τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας σε χαμηλά πολλών ετών και με ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 6%, εν μέσω πληροφοριών ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία για νέες μειώσεις στην παραγωγή. Σύμφωνα με το protothema.gr η τιμή του μπρεντ έκανε βουτιά 6,4%, κάτω από τα 47 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα η ίδια τάση σημειώθηκε και στην τιμή του αμερικανικού αργού  η οποία επεσε κάτω από τα 43 δολάρια το βαρέλι, με ενδοσυνεδριακή πτώση πάνω από 6%. Η μείωση των τιμών σύμφωνα με το δημοσιέυμα επιταχύνθηκε μετά τις πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενη ρωσική πηγή, ότι η Μόσχα δεν θα εγκρίνει περαιτέρω μείωση της παραγωγής, συναινώντας στην πρόταση των μελών του ΟΠΕΚ για πρόσθετο «μαχαίρι» στην προσφορά αργού κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Επιπλέον σημειώνεται ότι  ο ΟΠΕΚ είχε προτείνει πρόσθετη μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα

Το πετρέλαιο έχει εισέλθει σε bear market, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης, με πολλούς αναλυτές να αναμένουν παρέμβαση του ΟΠΕΚ για στήριξη των τιμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments