Video

Γερμανία κορωνοϊός: Δεκάδες χιλιάδες αρνητές της πανδημίας διαδήλωσαν στο Βερολίνο [vid]

Γερμανία κορωνοϊός: Δεκάδες χιλιάδες αρνητές της πανδημίας διαδήλωσαν στο Βερολίνο [vid]
Γερμανία κορωνοϊός: Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας από τον ιό στο Βερολίνο.

Δεκάδες χιλιάδες… αρνητές της πανδημίας διαδήλωσαν το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Βερολίνο καθώς υποστηρίζουν πως όλα είναι προϊόν σκευωρίας.

«Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας»

Πιο συγκεκριμένα, μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό που διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Με συνθήματα, όπως «Εμείς είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση», δεκάδες χιλιάδες αρνητές των περιορισμών που επιβάλλονται για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας, ενώ υποστήριζαν ότι «η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας».

Είχαν δηλώσει συμμετοχή και κάποιες οργανώσεις νεοναζί

Ελάχιστοι από τους διαδηλωτές φορούσαν προστατευτικές μάσκες, ενώ δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Η κορύφωση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σημειώθηκε αργότερα το απόγευμα, σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Το τέλος της πανδημίας – Ημέρα ελευθερίας» και, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της πόλης του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ, είχαν δηλώσει συμμετοχή και κάποιες οργανώσεις νεοναζί.

Από την άλλη, είχαν επίσης ανακοινωθεί και αντιδιαδηλώσεις, ενώ η αστυνομία του Βερολίνου περιφρουρούσε τις συγκεντρώσεις με περισσότερους από χίλιους αστυνομικούς. Πάντως, πάνω από 17,85 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και 683.767​ έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης των χωρών με βάση τα καταγεγραμμένα περιστατικά, με 4.637.544 κρούσματα. Ακολουθεί η Βραζιλία, με 2.707.877 κρούσματα και η Ινδία, με 1.695.988 περιστατικά.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς λόγω της Covid-19, καταγράφοντας 154.922 θανάτους. Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε τους 200.000 χθες βράδυ, καθώς το Περού ανακοίνωσε 191 νέους θανάτους λόγω της πανδημίας. Αναφορικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό με βάση τα δεδομένα έως το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments