Οικονομία

ΕΚΤ: Πρόβλεψη για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2022

ΕΚΤ: Πρόβλεψη για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2022
ΕΚΤ: Πρόβλεψη για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2022 κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πρόβλεψη για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2022 κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο ο πληθωρισμός θα μειωθεί το επόμενο έτος και είμαστε μακριά από τη διακοπή του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αντίκτυπο που θα έχουν στην ανάκαμψη το υψηλό κόστος ενέργειας, οι αυξήσεις των τιμών και η απειλή νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, ο Λέιν είπε ότι οι «πονοκέφαλοι αυτοί δεν πρόκειται να ανατρέψουν τη βασική δυναμική της ανάκαμψης». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες «που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα ανακάμψουμε αρκετά καλά το επόμενο έτος», όπως οι αποταμιεύσεις που έχει συγκεντρώσει ο κόσμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Για τις αγορές ομολόγων

«Αλλά θεωρούμε ότι η Ευρωζώνη απέχει πολύ από μία κατάσταση, όπου θα τερματιστούν οι αγορές ομολόγων. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή κάποιων χωρών» δήλωσε ο κ. Λέιν.

Σχετικά με τον πληθωρισμό

«Θεωρώ ότι το επόμενο έτος οι στενότητες θα μειωθούν και οι τιμές ενέργειας θα μειωθούν ή θα σταθεροποιηθούν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι μεσοπρόθεσμα ο πληθωρισμός θα εξακολουθήσει να είναι χαμηλότερος και όχι υψηλότερος από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments