Διεθνή

Σουηδία: Εγγυήσεις ρευστότητας ενάντια στην ενεργειακή κρίση

Σουηδία: Εγγυήσεις ρευστότητας ενάντια στην ενεργειακή κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay, Eurokinissi

Μπροστά σε έναν «πολεμικό χειμώνα» βρίσκεται η Σουηδία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Πρωθυπουργός της Χώρας, Μαγκνταλένα Άντερσον

Μπροστά σε έναν «πολεμικό χειμώνα» βρίσκεται η Σουηδία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Πρωθυπουργός της Χώρας, Μαγκνταλένα Άντερσον. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά την κεντροαριστερή Πρωθυπουργό, η οικονομική κρίση οφείλεται στην αντίστοιχη ενεργειακή, η οποία, με τη σειρά της, προκλήθηκε από τον πόλεμο που κήρυξε Ρωσική Ομοσπονδία εναντίον της Ουκρανίας.

Για να προληφθεί κατά το δυνατόν η οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση της Σουηδίας θα παράσχει σε βαλτικές και σκανδιναβικές ενεργειακές εταιρείες εγγυήσεις ρευστότητας δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Μ. Άντερσον πρόσθεσε ότι «ο ενεργειακός πόλεμος της Ρωσίας έχει σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη και τα σουηδικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ιδίως στη νότια Σουηδία, η οποία εξαρτάται από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο. Αυτό απειλεί την οικονομική μας σταθερότητα». 

Και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι, «εάν δεν δράσουμε σύντομα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές διαταραχές στις Σκανδιναβικές χώρες και τις Βαλτικές χώρες. Στο χειρότερο σενάριο θα μπορούσαμε να πέσουμε σε οικονομική κρίση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments