Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν θα πέσει και η Ευρώπη θα επικρατήσει»

Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν θα πέσει και η Ευρώπη θα επικρατήσει»
Η Πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν, ντυμένη στα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας, έδειξε σαφή υποστήριξη στη μάχη της Ουκρανίας με τη Ρωσία

Η ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αλληλεγγύη προς τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας και στη διασφάλιση του ότι οι Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση που έχει προκύψει.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν, ντυμένη στα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας, έδειξε σαφή υποστήριξη στη μάχη της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας, ακόμη και πριν ξεκινήσει η ομιλία, ότι ο πόλεμος θα ήταν στην κορυφή της ατζέντας.

Με την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, στο Στρασβούργο για την περίσταση, η φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε την «ακλόνητη» δέσμευση της Ευρώπης στο Κίεβο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο Κρεμλίνο, στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Πούτιν θα αποτύχει και η Ευρώπη θα επικρατήσει», είπε ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ. «Θέλω να το καταστήσω πολύ σαφές, ότι οι κυρώσεις είναι εδώ για να μείνουν», τόνισε η φον ντερ Λάιεν, απαριθμώντας τη ζημιά που έχει προκληθεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία από τα μέτρα κατά του ρωσικού επεκτατισμού.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Ρωσίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, 1.000 διεθνείς επιχειρήσεις έχουν αποχωρήσει από τη Χώρα, ενώ η παραγωγή αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατά 75% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη παραγωγή.

Τα στοιχεία είναι, πράγματι, συντριπτικά και η βούληση της Κομισιόν για ηχηρή απάντηση στο Κρεμλίνο είναι δεδομένη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments