Global News

CNBC: Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν επιθετικό ελιγμό κινεζικού αεροσκάφους

CNBC: Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν επιθετικό ελιγμό κινεζικού αεροσκάφους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως ένα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος ότι πέταξε πολύ κοντά στο αεροσκάφος τους, προκαλώντας επικίνδυνες αναταράξεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος εκτέλεσε έναν «άσκοπα επιθετικό ελιγμό» εναντίον ενός από τα αεροσκάφη του, κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μιας αμφισβητούμενης περιοχής με σημαντική στρατηγικής σημασία.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ – ο κλάδος των ενόπλων δυνάμεων που επιβλέπει την περιοχή – ανέφερε ότι το αεροσκάφος της εκτελούσε «ασφαλείς και συνήθεις επιχειρήσεις» στον «διεθνή εναέριο χώρο», όταν αναχαιτίστηκε από ένα κινεζικό τζετ J-16.

Ο πιλότος του «πέταξε ακριβώς μπροστά από τη μύτη του RC-135, αναγκάζοντας το αμερικανικό αεροσκάφος να πετάξει μέσα σε αναταράξεις», σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, που εκδόθηκε.

«Αναμένουμε από όλες τις χώρες στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού να χρησιμοποιούν τον διεθνή εναέριο χώρο με ασφάλεια και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πτήση και η επακόλουθη δήλωση των ΗΠΑ είναι η πιο πρόσφατη αντιπαράθεση επάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου η Κίνα έχει διατυπώσει ευρείες εδαφικές διεκδικήσεις, επιχειρώντας να καλύψει μεγάλο μέρος της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments